Een goeie vrijdag!

Koffie
Een hele dag voor me! Iedereen in huis is aan het werk, kan ik mooi aan de wandel met de club van Roel en Marjolein. Een goed boek uitgezocht, treintijden uitgeprint. Ik ga mijzelf vandaag verwennen. Wat kan er mis gaan? Op naar Ermelo.
Ik moet wel een beetje voortmaken. Treinen wachten namelijk niet. Auto geparkeerd en een sprintje naar de kaartjesautomaat op station Meppel. In de haast vliegt mijn banaan uit mijn tas en gaat mijn flesje water er achteraan. Snel de boel weer bij elkaar geraapt en maar hopen dat niemand mijn gestuntel heeft gezien. Ik red de trein makkelijk; ik heb zelfs nog een minuut over! In de trein, kom ik tot de ontdekking dat mijn uitgeprinte treinschema, met daarop het adres van de verzamelplaats nog thuis op de keukentafel ligt, naast het boek, waar ik zo’n zin in had. Je merkt, ik reis niet vaak met de trein.
Op het station van Zwolle ga ik op zoek naar de Bruna-winkel, maar ook die is spoorloos verdwenen. Nog steeds niks te lezen, dus.
Detail2
Maar boek of niet: de trein brengt mij uiteindelijk toch wel in Ermelo. Gelukkig heb ik nog iets van de naam van het restaurant onthouden. Iets met “kamer”. Verder weet ik dat het een kilometer lopen is. De Stationsstraat is lang. Aan het begin heb je het station en aan de andere kant de Dorpskamer (want dat is de naam van het startpunt). Om precies 10.30 uur val ik neer op het terras, waar zich al heel wat mensen hebben verzameld. Ik ken er een paar, maar ik heb niet het idee dat dat vandaag een probleem zal worden. De stemming is prima op deze wandeling in het zwarte wandelpoolcircuit. Het heeft iets van een rexc3xbcnie.
De tocht wordt georganiseerd door Roel en Marjolein. In het gezelschap bevinden zich een groot aantal organisatoren, van wie je de naam regelmatig in het boekje van de Wandelpool tegenkomt, maar waar je tot op heden geen gezicht bij had. Nu dus wel. Het is een heerlijk relaxte dag; een wandeling waar je van uitrust, lekker weer, interessant gezelschap, veel humor en goede pauzes. Via de Groevenbeekse Heide en het landgoed Oud Groevenbeek lopen we naar Drie. Op het landgoed Oud Groevenbeek (sinds 1968 eigendom van Natuurmonumenten)staan een Jugendstil landhuis (1907), een watertoren en een druivenkas.  We lunchen in het Boschhuis in Drie. Was ik hier van de winter ook al niet? De beroemde “reuzenappeltaart” neem ik dit keer maar niet.  Na een “bijkleurstop” op de Ermelose heide, lijkt het dat we Ermelo binnen het uur zullen bereiken. Dat zou toch wel een wonder zijn! Geheel naar verwachting, raken we een beetje van koers en moet er toch nog wat “gestruund” worden. Maar ja wat is een wandeling met Roel zonder struun’n? De meeste mensen van de groep gaan nog een hapje eten bij de Griek. Ik vetrek huiswaarts. Ik krijg een lift van Thea, die naar Friesland moet. Het scheelt een hoop treingedoe en na zo’n dag is het ook heel wat gezelliger, om met iemand anders te reizen. Voldaan kom ik thuis. Ik ben klaar voor Pasen! Volgend jaar maar weer zo’n Goede Vrijdag, ik ben dol op traditie.

Oud_groevenbeek

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: