De veluwe op zondag

Helemaal 100% voelde ik mij niet op deze zondag. Soms werkt het lopen als een medicijn, maar vandaag niet. Ik kreeg het ene been gewoon niet voor het andere. Lag het aan het glooiende landschap? Lag het aan de plotselinge inval van het voorjaar deze middag? Of was het de spierpijn van het werken in de tuin?
Hond
Samen met Laurens en hond Boele liep ik een wandeling uit het boekje van de ANWB/VVV, Wandelgids Veluwe. We liepen de wandeling van 13 kilometer, bij Tongeren. Tongeren op zich is een mooi Veluws dorp. Het bos eromheen is voor een groot deel van het Gelders Landschap. Veel water, niet alleen door de overvloedig regen van de laatste weken, maar ook veel vennen, in golvende heidevelden. Het zal hier zeker ook in augustus, als de heide bloeit, prachtig zijn.
Omgevallen
Ondanks de redelijk goede beschrijving van de route, liepen we twee keer mis. Dat leverde spectaculaire klimpartijen op over de omgevallen bomen heen. Na die 13 kilometer was het wel genoeg geweest en was ik blij dat ik de auto had bereikt. Een keer thuis ben ik op de bank neergevallen en pas nu, maandagavond om 18.30 uur heb ik mij met een paar paracetamolletjes achter de kiezen achter mijn beeldscherm gehesen. Het lag dus gewoon aan een griepje onder de leden.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: