De negen bergen van Norg

Koe
Voor bergen hoef je echt niet naar Oostenrijk of Zwitserland, ook Norg heeft ze. Chris Kraster had vandaag weer een aantal mensen bij elkaar verzameld voor een mooie wandeling. Het weer was prima, de tocht afwisselend, de mensen gezellig en de horecastop onderweg, een uitkomst. Sonja Bakker was gelukkig niet mee, want de Apfelstrudel in Hotel Karsten was van alles, maar zeker niet goed voor de lijn.
De tocht ging door het dorp Norg, voor een groot deel door het bos. Afwisselend over mooie brede zandpaden (markepaden) en bospaadjes, die niet geheel zonder risico zijn. Een van de wandelaars had een aanvaring met een tak en dat leek even niet zo goed. Hopen dat het meevalt met haar oog.

Koolmees
Na de stop bij theehuis de Bosrand (een aanrader voor een leuke stop) gingen we over het Noordenveld. Het Noordenveld lag er onheilspellend bij. Een winterse bui, trok over de celltic fields en de negen grafheuvels en gaf het Noordenveld een mystieke sfeer. Van het Noordenveld liepen we naar Peest. Peest is een mooi dorp met prachtige boerderijen. Vanaf Peest is Norg nog maar een klein stukje. Aan de stamtafel bij Hotel Karsten werd de wandeling beëindigd. Het was een heerlijke dag. Ik heb weer een heleboel oude bekenden gezien en herinneringen opgehaald aan wandelingen van “vroeger”. Chris bedankt!

1_1 2_1

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: