Hoe ver is mijn heide?

Altijd weer verder dan je denkt.

Vandaag organiseerde ik een wandeling voor de wandelpool. 13 mensen hadden zich opgegeven en iedereen was er. We begonnen zoals altijd met koffie bij de Groene Hof van mijn buurvrouw. Want … een goed begin is het halve werk.
Oldengaerde
Om 10.15 uur gingen we op pad. Via de Anserdennen, naar Oldengaerde en van Oldengaerde naar “het centrum” van Dwingeloo. Vanuit Dwingeloo is het nog een goed half uur lopen naar de Bospub. Daar hadden we onze stop. De haardvuren knapperden en de soep en de koffie, al dan niet verkeerd, waren dat laatste absoluut niet. Verkwikt zetten wij de tocht voort. Naar het Dwingelderveld, langs de Davidsplassen, weer terug naar de Anserdennen en naar onze startplek. Het klinkt alsof je dat effe doet, maar het was een behoorlijke tippel. De meningen over het aantal kilometers liepen uiteen. Ik ga ervan uit dat het ongeveer 22 kilometer was. Onderweg hebben we nog wat reclame gemaakt voor de wandelpool. Een eenzame wandelaar (een vreemde arme snuiter) vroeg of hij een stuk met ons mee mocht lopen. Eeen meer of minder maakt ook niet uit, tenslotte loopt iedereen zelf. Die meneer hebben we uitgebreid voorgelicht over de Wandelpool en hoe leuk het wel niet is om lid te zijn. Kortom, het was een fijne dag. Het weer zat mee en de groep was leuk. Jammer dat medewandelaar, K.B. uit G., zijn zuidwester niet op heeft gehad. Maar ja de zuidwester storm hadden we deze week al eerder gehad en vandaag had het ook net zo goed een dag in maart kunnen zijn. Geen zuidwester voor K. dus. Maar wel een mooie dag.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: