Waar zijn de Hannekemaaiers?

Have Schap

Vandaag zouden we met Herrie en Nienke, de tweede etappe lopen van het Hannekemaaierspad. Maar ….. het boekje was weg. Herrie en Nienke hebben het hele huis omgekeerd, maar het boekje was en bleef weg. Nou heb ik genoeg alternatieven voor handen en dus was dit een mooie aanleiding om het splinternieuwe boekje van het Overijssels Havezathenpad voor de dag te halen. Het boekje begint met een rondwandeling vanaf Vollenhove. Wij hebben vandaag de eerste drie stukken gelopen van Vollenhove naar Zwartsluis. En …. het was nat! Alles was zo’n beetje nat. De wandeling liep voor een groot deel over de grasdijk langs het Zwartewater. De dijk was ongeveer verzadigd, daarnaast regende het ook nog eens. Maar het moet gezegd, Vollenhove en Zwartsluis zijn prachtige oude zuiderzeestadjes, die het bekijken meer dan waard zijn. En ook Landgoed Den Oldenhof is een pure verrassing. Misschien komt het door het onafgebroken grijze weer van de laatste weken, dat ik moeite heb me voor stellen hoe het hier is als de zon schijnt. Ik ben er zo aan toe, aan een beetje zonneschijn. 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: