Oudemirdum

Kerk_4
Da’s toch altijd een hele klus om Laurens mee te krijgen naar Friesland. De provincie spreekt hem niet aan en met mijzelf en Friesland wil het eigenlijk ook nooit zo vlotten. Maar dat zijn vooroordelen en die zijn nergens op gebaseerd. Dus vandaag gingen we Rustpunt_1 naar het Gaasterland. We kiezen een wandeling uit de Toeractief van februari 2006, de 15,5 kilometer-variant. We lopen eerst een stuk langs de IJsselmeerdijk. Omdat we de hond bij ons hebben kunnen we niet op de dijk lopen en is het uitzicht dus enigszins beperkt. Uiteindelijk kunnen we nog wel even over het “Mirnser Kliff” kijken bij het uitzichtspunt, waar kitesurfers gebruik maken van de stevige bries. De wandeling gaat verder door het Bakker_1
Rijsterbos, langs het dorpje Rijs naar Elfbergen en zo weer terug naar Oudemirdum. Het is een afwisselende wandeling. Met onderweg nog een archeologisch hoogstandje, namelijk een steenkist in het Rysterbosk. Een steenkist is een graf, gebouwd door de bewoners uit de Trechterbekercultuur (vanaf 3400 voor Chr.)
Terug in Oudemirdum, kopen we lekkere appelbeignets bij de bakker. Ik waan mij in de “Soete Suykerbol. Het zijn de Friese taal, de ouderwetse bakkerij, de geur en de appelbeignets die vroeger tijden in Oudemirdum doen herleven. En da’s een goede afsluiting van de laatste wandeling in 2006.

Stenen

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: