Beerzerbelten

Huis_1
Bij het horen van de namen Beerze en Junne denk je nou niet direct dat deze gehuchten op nog geen drie kwartier rijden van ons huis liggen. Maar toch is het zo. Beerze ligt tussen Ommen en Mariënberg. De Beerzerbelten of bulten zijn oude stuifwallen die zich meer dan 10 meter boven het cultuurland verheffen, begroeid met onder andere eiken. Als je over de stuifwallen loopt lijkt het een beetje of je in de duinen wandelt. En dat in Overijssel! De wandeling voert door het bos, langs een heideveld met jeneverbessen en door het dorp Beerze, met authentieke boerderijen, waarvan een aantal schuren zijn afgezet met rietvlechtwerk. In de verte zie je de Overijsselse Vecht.
In deze omgeving wordt veel aan Nordic Walking gedaan, anders komt een ongeoefende wandelaar natuurlijk die bulten niet op. Het is sowieso behoorlijk druk op deze grijze dag voor Kerstmis. Na een wandeling van 12 kilometer keren we huiswaarts. Een paar blokken op de houtkachel, een Irish Coffee met slagroom, een stuk versgebakken tulband. Kortom de kerststemming zit er in. We zijn er klaar voor. Ho, ho, ho Merry Christmas!
Schuur_1

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: