Zalige wandeling, zalig Kerstfeest

Pieter
Er waren vandaag een groot aantal redenen om niet te gaan wandelen. Te ver weg, te slecht weer, te druk voor Kerstmis. Maar er waren toch meer redenen om het wel te doen.
Het was nog donker toen ik vertrok naar Kloosterburen, 93 kilometer ten Noorden van Ansen. Alleen de verzamelplaats, Hotel Het Klooster, was de reis al meer dan waard. Wat Sterren een bijzondere plek! Het hotel was vroeger ook echt een klooster, een damesklooster wel te verstaan. Alles ademt nog de sfeer van het kloosterleven van weleer, de granitovloeren, de lange gangen, de paneeldeuren en niet te vergeten de sfeervolle inrichting en de bijzondere waard. Mijn dag kon dus na een half uurtje al niet meer stuk.
Met een klein, maar select, gezelschap vertrokken we voor de tocht door het hoge noorden. We deden dorpen aan als Kruisweg, Kleine Huisjes, Molenrij en Broek. Dorpen achter de dijken van de waddenzee. Er komt daar niemand toevallig langs en daardoor zullen deze dorpen altijd een onthaaste, ingetogen, indruk blijven maken. Tenminste in de winter, in de zomer zal het er waarschijnlijk wel iets drukker zijn. Natuurlijk nog een flink stuk over de dijk gesjouwd. Altijd goed! Tot jezelf komen in de oneindige stilte van het landschap. In goed gezelschap.
Nog een bijzondere stop gemaakt bij het schuilhuisje aan de dijk. Er staat een tweezitsbankje in er ligt een gastenboek. Daar hebben we natuurlijk ook wat ingeschreven. En …. stiekem in gelezen.

Chefarine_1 Klooster

Terug in het Klooster bestelden we warme chocolademelk en warm appelgebak. Het glaasje rum was van het huis. Ter afsluiting van ons bezoek liet de eigenaar ons nog even de kapel zien. Erg leuk. En nadat hij ons een zalig Kerstfeest had gewenst vanaf deze bijzondere plek, ging ik vol energie terug naar huis. Blij dat ik vanmorgen toch meer redenen had om wel te gaan lopen. Ik had deze dag voor geen goud willen missen.

Wad

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: