Een eindje Graafschapspad

Doesburg_2 De laatste dag met zomertijd. Morgen zal het vroeger donker zijn. Een mooie dag om van de herfst te genieten. Zo gedacht, zo gedaan. Vanmorgen al vroeg met Laurens en hond op pad naar Doesburg. Vandaar namen we de bus naar Doetinchem, waar we vier weken geleden gexc3xabindigd zijn met het streekpad. We doorkruisen Doetinchem en lopen het bos in. Een mooi herfstbos. We lopen naar Hoog Keppel, waar kasteel Keppel ligt. Alleen vanuit de verte zien we het, want het ligt nog wel een stuk van de route af. Vandaag veel mooie paden dwars door weilanden, een groot deel onverhard. We eindigen in Doesburg. Alvorens we het oude centrum in gaan, lopen we over de wallen. Ja, echt! Doesburg zelf is een oude stad, die in de Middeleeuwen lid van de Hanze was. Tot 1923 is Doesburg een vesting gebleven. Beeldschoon, Doesburg. Jammer dat het nou net gaat regenen. Volgende keer beter, want dan starten we in Doesburg.
Drempt
De kerk in Drempt met een toren uit de elfde eeuw.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: