Maastrich(t)

Kerk_3

Deze herfstvakantie vertrek ik met Nina twee dagen naar Maastricht. Het valt niet mee zo’n puber aan het wandelen te krijgen. Slim als ik ben, heb ik gewoon als voorwaarde gesteld, dat we in ieder geval een stadswandeling gaan maken. Vier kilometer bleek te doen, zeker omdat er steeds wel weer wat te zien was. Maastricht is een mooie historische stad, met overblijfselen van stadsmuren en poorten en pleinen.Vooral het Lange Grachtje en de huisjes die horen bij het voormalig Faliezustersklooster, vinden we allebei erg leuk. Graag hadden we de trappen van de Sint Janskerk beklommen om van het uitzicht te genieten, maar helaas de kerk is dicht. De Sint Servaasbasiliek is wel geopend, maar ik krijg Nina niet mee naar binnen. Die heeft, net als haar vader, iets tegen de pracht en praal van het geloof. Onzin, vindt ze. Dus we laten het erbij en sluiten af met een terrasje op het Vrijthof.

Huisje

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: