Rolde, wandeling 9

Kerk_1
Dat was me wat met die wandeling 9 in het gebied van de Drentse Aa. Ik heb een kaart met bewegwijzerde routes in het Aa gebied. Maar van wandeling 9 heb ik vandaag alleen paaltje 9-1 en 9-5 gezien. De kaart had ik dus wel nodig. Al om 9.00 uur liep ik bij Rolde, over het Balloërveld, met hond Luca.  Na al het nieuwe land van de afgelopen dagen was ik toe aan een stukje historie en waar ben je dan beter af dan op het Balloërveld? De mooiste grafheuvels liggen volgens mij daar. Eigenlijk was het gewoon een rondje om de kerk (van 6 kilometer en 2 x verkeerd lopen) De markante kerk van Rolde is in de verre omtrek te zien. Het kerkhof van de kerk, grenst aan een veld met twee hunebedden. Dat heeft iets heel mystieks vind ik. Steeds weer bekruipt mij daar het gevoel dat we sterrenstof zijn. Waar maken we ons toch druk om? En ik geniet nog meer van deze zomerse septemberdag.
Hun

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: