Nazomeren op het Graafschapspad

Het is 10 september. We lopen weer een paar etappes van het Graafschapspad. Maar vandaag is het dan echt mooi weer. Een graad of 25, een strakblauwe hemel! Wat wil een mens nog meer. Herrie en Nienke vergezellen ons. We gaan eerst met de bus van Zutphen naar Lochem en lopen tot Ruurlo. We sluipen langs de kerk van Lochem van waaruit de zondagse kerkgeluiden over het dorpsplein rollen. Deze mooie zondag lokt velen naar buiten. Het is drukker dan vorige keer dat wij het pad liepen, maar niet minder mooi. Alhoewel ik vandaag een beetje de landgoederen en kastelen mis. Vanuit Lochem trekken we over de Lochemse Berg, naar Barchen. In Borculo brengen wij een kort bezoek aan Museum De Lebbenbrugge, een voormalig jachthuis, herberg, tolhuis en boerderij. Het is er druk, want het is open monumentendag. We lopen over een aantal boerenerven en passeren weer een stukje Berkel, waaraan een groot, indrukwekkend landhuis ligt. In Ruulo belanden we op de kermis van het dorpsfeest. Het ruikt er naar Anser feest. We lijken een beetje op verdwaalde figuren uit een vossenjacht. We doorkruisen Ruurlo misschien iets te snel, want ik zou echt niet weten hoe het er daar eigenlijk uit ziet. Het station ligt iets buiten het dorp. We moeten een half uur wachten voor de trein ons van Ruulo, naar Zutphen terugbrengt. Ik kan alweer niet wachten op de volgende etappes.
Graaf
Landhuis

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: