Er was eens ….. Smeerling en Ter Wupping

2006_0909014_2

Het klinkt als uit een sprookje, Smeerling en Ter Wupping. En eigenlijk zijn dezebuurtschappen in Oost-Groningen dat ook: sprookjesachtig. Gelegen tusssen Onstwedde en Vlagtwedde op het grensgebied met Duitsland. Eigenlijk een heel onverwacht landschap in Oost-Groningen. Een landschap wat het midden houdt tussen het stroomdallandschap van de Drentse Aa en het Overijsselse coulissenlandschap. Afwisselend en interessant.
De wandeling, met Roel van der Heide, begint bij Smeerling’s theehuys van Natuurmonumenten. De formule van dit theehuis is identiek aan de formule van het theehuis Anserdennen. Dus één keer betalen voor een pot koffie, waar geen eind aan komt en waar je de hele ochtend van mag genieten, als je dat wilt.
De wandeling van een kilometer of 22 voert langs schouwsloten, door aardappelvelden, langs de Ruiten Aa en de Mussel Aa en is voor een groot deel onverhard. Het is een hele mooie wandeling. Zo’n wandeling die je zelf niet snel zult lopen. En daarvoor heb ik dan de wandelpool.
Een onbedoeld extra rondje door een ruig stukje moerasachtige natuur maakt de wandeling weliswaar langer, maar ook leuker. Het is prachtig nazomerweer. Verbazingwekkend wat je tegenkomt onderweg. Een ijsvogeltje, een mendurance wedstrijd voor aangespannen paarden, twee clowns en een groep mensen waarvan er een paar verkleed zijn als koe en een opa en oma in Groningse dracht. Wat het sprookjesgehalte van de wandeling nog meer verhoogd.
Hoewel ik mij had voorgenomen het theehuis te laten voor wat het was, lokte de late middagzon mij in de bongerd om uit te rusten en nog even na te praten. Dus toch maar een potje thee en een lekker stukje vlaai besteld. Ik had het verdiend, tenslotte. Uiteindelijk ging ieder zijns weegs en leefde nog lang en gelukkig.
Brandn_2 Boerd

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: