Voor het vakantiegevoel

Eisabfall
Ik ga dit jaar niet op vakantie. Niet erg, maar ik mis wel een beetje het vakantiegevoel van het naar een ander land reizen. Dit jaar geen vreemde munten halen, geen Zweeds op reis woordenboek en geen verkeersborden die je niet begrijpt. Om toch een beetje aan het vakantiegevoel te werken, zijn we gister een dagje naar onze oosterburen gereisd om te wandelen. Ons reisdoel was Ditzum. Ditzum is een havenstadje aan de Dollard. Je komt er via Bunde en allerhande kleine dijkdorpen met welsprekende namen als: Bunderhammrich, Interessentenpolder und so weiter. Dit is Ostfriesland, vlak over de grens bij Nieuweschans. Het einde van de wereld, zo lijkt het. Het havenplaatsje Ditzum is erg populair bij visetend Holland. In de nauwe straatjes prijst het ene vislokaal na het andere verse vis en krabben aan. We kuieren via zandpaden, waarvan een aantal niet als zodanig te herkennen is, van dorp naar dorp. Het laatste eind lopen we langs, soms bovenop de dijk, terug naar Ditzum. Waar we lekkere garnaaltjes eten. Een mooie weg binnendoor brengt ons weer terug naar Nederland. Zo we zijn weer thuis!
Schaap Haven
Wandeling uit: Op Stap, van ’t Hogeland tot Hoogeveen, Cees Stolk, Bart Aardema
lengte: 10 kilometer

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: