Rond Eerde

Iedereen die in de buurt van Ommen is, zou zeker de Eerder Achterbroek moeten aandoen. Een goed voorbeeld van een typisch kampenlandschap, zoals dat al zestig jaar geleden door heel Salland te vinden was. Akkers, weilanden en hei wisselen elkaar af, gescheiden door wallen van struiken of oude bomen. In tegenstelling tot een es, die door meerdere boeren werd bewerkt, werd een kamp slechts door één boer geëxploiteerd. De monumentale hoeven zijn nog steeds in gebruik. Je loopt een aantal keer over het erf van deze boerderijen. Natuurmonumenten is de eigenaar van dit gebied en heeft er een wandeling uitgezet van 4 kilometer. Aan de andere kant van de weg naar Ommen ligt het kasteel Eerde. Ook dit is eigendom van Natuurmonumenten. Een rondwandeling van 3 kilometer voert langs het kasteel, over de es en door het parkachtige landschap. Tijdens beide wandelingen komen we bijna geen mens tegen. En dat terwijl de omgeving van Ommen eigenlijk erg toeristisch is. Wat ons verbaast en onze fantasie op hol brengt, is dat de parkeerplaats van het kasteel vol staat met auto’s. Aan de nummerborden te zien komen ze uit het hele land en aan de auto’s te zien zijn de eigenaren zeker geen rijke kasteelbewoners. Waar deze mensen zijn gebleven is ons tot op heden niet duidelijk geworden. In dit kasteel lijken mensen spoorloos te verdwijnen.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: