Van Middelstum naar Loppersum

App_1

Gister liepen Marjolein, Loes en ik van Middelstum naar Loppersum. We spraken af bij mevrouw Loes in Groningen en namen de bus naar Middelstum. Daar begonnen we de tocht. Via Huizinge gingen we naar Westeremden. De tocht liep voornamelijk langs de weg. Dat was een beetje jammer. Maar het landschap dat wij doorkruisten was prachtig. Uitgestrekte velden met tarwe, slapende dorpen met uitbundig bloeiende rozen en kerkjes op wierden. Absoluut hoogtepunt van de wandeling vond ik ons bezoek aan de oude pastorie van Westeremden, waar Henk Helmantel woont en zijn atelier heeft. Een fantastische lokatie met prachtige schilderijen, voornamelijk stillevens. Een mooie tuin, waarin je een kop koffie wordt aangeboden, als je de expositie hebt bezocht. Zelden een plek gezien die zo in balans is als deze. Na nog een bezoek aan de ingetogen gereformeerde kerk zetten we koers naar Loppersum. We lopen langs de Langerak, door de velden, langs Mekkie de geit (Hij doet ja niet anders!) om uiteindelijk bij  Spoorzicht op het terras plaats te nemen. Waar ze tot op heden niet weten, dat wij daar op het terras hebben gezeten. In een opwelling nemen we de trein naar Appingedam om uiteindelijk op het gezellige terras van “De Oude Rechtbank” neer te ploffen en ons te goed doen aan een lekker 3-gangen menu, onder het toeziend oog van een bejaarde Retriever. Vandaag weet ik het weer: “Er gaat niets boven Groningen”.

Raam_2  Roos_3
Wandel Tarwe_1

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: