Rond Oosterhesselen

Voordat het noodweer losbarst, dat deze zondagmiddag wordt voorspeld, toch nog even genieten van de zon en de warmte. We lopen een wandeling uit het Dagblad van het Noorden, rond Oosterhesselen. Een wandeling van 12 kilometer. Het laatste lusje schrappen we, want de hond wil niet verder. De Berner Sennenhond functioneert niet meer bij temperaturen boven de 20 graden. Dus met 8 kilometer houdt het vanochtend wel op. De wandeling start bij de oude gotische kerk in Oosterhesselen met losstaande toren uit de vijftiende eeuw. Via het Klenckerveld van het Drents Landschap lopen we naar Havezathe de Klencke, die momenteel door particulieren wordt bewoond. Het gebouw heeft al heel wat bestemmingen gekend, van burcht met toren tot bordeel in de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens lopen we weer terug naar Oosterhesselen. De eerste druppels beginnen te vallen. Wij zijn mooi voor de bui binnen. Die hond is zo gek nog niet.
Havezathe Kleine_kerk_1 

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: