Deventer – Olst

2006_0603005_1
De eerste zaterdag in juni. Na een lange tijd van regen, wind en temperaturen die meer bij de winter passen, is het eindelijk weer eens lekker weer. Ik heb een weekje vakantie en vier deze eerste vakantiedag met een Wandelpool-wandeling. De tocht voert van Deventer naar Olst (een drietal etappes van het Hanzestedenpad, met een gezamenlijke lengte van 15 kilometer)
De tocht begint met een verkenning van het Bergkwartier van Deventer. Dusdanig gerestaureerd, dat de sfeer van vroeger tijden goed bewaard is gebleven. Beeldschoon! We bezichtigen de Bergkerk en drinken een kop koffie bij Talamini. Ook al zou ik hier de hele dag op het terras moeten zitten, dan zou dat ook geen straf zijn. Heerlijk al die mensen, als je er alleen maar naar hoeft te kijken en er verder niks mee hoeft. Maar daar zijn we niet voor gekomen! Vooruit in de benen.
We trekken een stuk langs de IJssel. Meer mensen zijn op dat idee gekomen. Alles is lekker groen, de acacia’s bloeien prachtig. Na de IJssel volgt een aantal landgoederen. Op landgoed de Haere liggen naast een mooi landhuis een tweetal bunkers. Dit zijn overlijfselen van de IJssellinie (zie volgende log) Na een bezichtiging zetten we de tocht voort naar Olst, waar een aantal mensen de trein naar Deventer terug neemt en ik terugreis naar Meppel.

2006_0603045

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: