Door de Achterhoek

 

Wij hebben vakantie, meivakantie. En de meivakantie vind ik de mooiste vakantie van het jaar. Alles groen en in bloei. We trekken er vandaag op uit naar de Achterhoek. Naar Eibergen wel te verstaan. Op een of andere manier ligt de Achterhoek niet gunstig ten opzichte van Zuid-west Drenthe. Als je op de kaart kijkt lijkt het niet ver weg, maar dat is het wel. Hoe je ook rijdt, het blijft 1,5 uur gaans. En dat was ook het geval met de wandeling. Het was 14,5 kilometer, maar het leek het drievoudige. Er kwam geen eind aan. Maar het was mooi. Mooi weer en een mooie route vol afwisseling. De route voerde langs de Mallemer molen, een oude watermolen aan de rivier de Berkel. Een paradijs op aarde, dit jaar nog niet ontdekt door de toeristen. Op een paar vroege vogels na dan. Verder over boerenerven, door het bos en langs de koffiegoot. De koffiegoot is een klein slootje, waarvan het water eruit ziet als koffie. Een witbiergoot zou meer op zijn plaats zijn geweest. Het laatste stuk liep langs de Berkel, waar allerhande vogels aan het broeden waren. Een ijsje in Eibergen, deed ons de vermoeide voeten snel vergeten.

Wandeling uit Toeractief van april 2005

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: