Kerstwandeling in de lente

Op vrijdag 23 december jl. stond deze wandeling als kerstwandeling in het Dagblad van het Noorden. In een ordner bewaar ik wandelingen die ik van plan ben een keer te lopen. Zo ook deze wandeling bij de Kraloër heide in het Dwingelderveld. Tienduizend jaar geleden woonden hier al mensen. De zon schijnt, de natuur is bijna op zijn mooist. De krentenboompjes beginnen langzaam in bloei te raken, de weiden zijn vol paardenbloemen. De heide ligt er verlaten bij, een enkele roofvogel hangt boven het veld. De wandeling voert door het bos, over prachtige zandpaden, langs en door houtwallen. Helaas ook een stukje langs de A28, maar ook dat blijkt dan weer de moeite waard, voor het vervolg van de wandeling. Op het land wordt hard gewerkt. De in de winter vergeten akkers, worden strak getrokken, voor de teelt van aardappels of maïs.

Kerstwandeling bij Pesse (7 km.), dagblad van het Noorden, 23 december 2005, Bart Aardema

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: