Exploderende natuur

Ineens is het zover. Lente alom! Met hond, boterhammetjes en een appel, duik ik het bos in. Ik loop een route van 10 kilometer in een gebied dat ik vrij goed ken in de boswachterij Ruinen. Toch, als een ander een route op papier zet, zit er altijd wel een kleine verrassing in. Een pad of doorgangetje dat je nooit eerder hebt ontdekt. De route voert door het bos, langs de heide en weilanden en over zandpaden, met als toetje een prachtige beukenlaan. Het is misschien niet heel bijzonder, dit productiebos. Maar het feit dat het er vandaag ligt, in alle rust, in de lente, is genoeg. Ik spreek een boer die zijn koeien net naar buiten heeft gelaten. Ze dansen door de wei. Da’s toch altijd nog beter dan de koeien op een waterbed. Dat schijnt namelijk de nieuwe manier van veehouderij te zijn. Veel gekker moet het toch niet worden.

Wandeling uit: Op stap, van ’t Hogeland tot Hoogeveen van Cees Stolk en Bert Aardema

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: