10 kilometer bij Gees

Het was vandaag een heerlijke lentedag. Zo’n dag dat je winterjas te warm wordt. Erop uit dus! Hond mee, op naar Gees. We wandelen eerst door een stuk open landschap, met prachtige vergezichten. Door de boomsingels krijgt het landschap diepte. Fluitende vogels vergezellen ons. Een populair wandelgebied is het niet; je komt bijna niemand tegen. Vanaf de open vlakte bereiken we de staatsbossen van Gees. Het is aangeplant bos, met vooral naaldhout. Een deel van deze wandeling is behoorlijk modderig en rommelig. De oorzaak hiervan is wat mij betreft legitiem: het herstel van het beekdal van de Geesterstroom. Uiteindelijk komen we weer in Gees terecht. Gees, een verbastering van Gies, betekent slechte grond. Vroeger was het sappelen in Gees. Zo te zien gaat het tegenwoodig niet zo slecht. Prachtige rietgedekte boerderijen, sieren de dorpsstraat. Veel veehouderijen zijn er niet meer te vinden. Bij “Talenti” wacht ons eerste ijsje met slagroom van 2006. Ik wens u allen een lang en heerlijk voorjaar! Bron voor de wandeling: Op stap, van ’t Hogeland tot Hoogeveen van Cees Stolk en Bart Aardema (bekend van de wandelingen in het Dagblad van het Noorden)

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: