Broodnodige frisse lucht!

Tussen alle familiebezoeken door, heb ik dit weekend gelukkig ook nog tijd vrij kunnen maken voor een paar korte wandelingetjes. Zaterdag liep ik met Nina (mijn dochter van 16) over het Nuilerveld bij Pesse. Nina krijg ik altijd alleen maar mee wandelen als de wandeling niet te lang is en er nog wat leuke (horeca)versiering om de wandeling wordt bedacht. In dit geval een bezoek aan Lunchroom en pannenkoekenrestaurant de Pesserhof. Met een spekpannenkoek in onze maag zouden we die 2 kilometer wel aankunnen! Ik lees in het boekje van het Drents Landschap: “Rond 1900 vormde de heide van het Nuilerveld nog een geheel met de Dwingeloose heide en de nabijgelegen Boerenveensche Plassen. Tegenwoordig is het veld een eiland van met heide begroeide stuifzandduinen temidden van agrarisch gebied “. Ik sluit mijn ogen en denk aan hoe het Drente van rond 1900 er uit moet hebben gezien. Helaas, de geluiden van de A28 verstoren mijn beeld.

Zondagochtend lopen we met de hond twee paaltjeroutes in het Drents-Friese woud. De Schapendriftwandeling en de Ganzenpoelwandeling, bij elkaar een kleine 7 kilometer. Grote grijze wolken aan de een blauwe hemel, een verraderlijk weertype. Het ene moment loop je in de zon, het volgende moment in een enorme sneeuwbui, die ervoor zorgt dat je geen hand voor ogen kunt zien. We komen alleen een paar mountainbikers tegen, verder is het bos voor ons.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: